Viera
 Fotky zo stráženia
 
  • 47 rokov
  • Bratislava
  • Posiela fotky zo stráženia miláčikov
  • Aktívna pred 4 mesiacmi
  •  Gymnázium Galanta
  •  City University Bellevue, Bratislava
  •  Prenocovanie u mňa doma
  •  Návšteva & hranie
  •  Venčenie psov
  •  Cez deň u mňa
Jazyky

Viera Š.

13  €/hod

40 €/deň

  • 47 rokov
  • covid-19 vakcína

Prešla overením dokladu (OP alebo VP)

kontrola oproti duplicitným registráciám · overenie dátumu platnosti

získate prístup k plnému detailu overenia

O mne

Milí majitelia zvieratiek, vítam Vás na mojom profile. O domáce zvieratká som sa začala starať na strednej škole. Dovtedy to žiaľ nebolo možné kvôli podmienkam. Neskôr sme sa však presťahovali a mali krásneho psíka Snupy – miešanec dalmatín a čuvač od známeho. Potom sa k nám pritúlal ďalší malý psík miešanec z ulice a keďže bola zima, prichýlili sme ho a odvtedy s nami strávil spolu so Snupy krásnych 17 rokov, šťastne pobehovali spoločne na dvore aj v dome, kým sa k nám nepritúlali mačičky – presnejšie sme prichýlili nájdencov kocúrikov. Opäť si spolu všetci spokojne nažívali.

Momentálne máme u rodičov už len 2 nové mačičky - 1 kocúrik a 1 mačička, nakoľko aj Snupy a aj Miuška už nie sú medzi nami ako aj predošlí kocúrikovia. Museli sme im pomôcť na druhú stranu kvôli zdravotným problémom plynúcich zo staroby /Snupy 18 a Mia 17 rokov/.

S partnerom sme začali chovať 10 rokov dozadu potkaníky. Neuveriteľne inteligentné, vnímavé a hravé tvory. Tu som zistila postupne že mám silné puto s týmito tvorečkami a vnímam ich zdravotné problémy ešte skôr než začnú byť viditeľné. Nakoľko ich metabolizmus je extrémne rýchly a všetky procesy sú urýchlené, veľa toho sa u nich udeje náhle. Preto treba byť z jednej sekundy na druhú pripravený na čokoľvek. Za tie roky sme mali aj samičky aj samcov a veľa ma toho naučili. Prešli sme si cez nádory mliečnych žliaz, respiračky, polypy, pyometru, nádor hypofýzy, preputiálne abscesy a epileptické záchvaty, až po paliatívnu starostlivosť na záver keď potkaník ešte mal chuť žiť ale už ho nôžky neniesli, mal problém s vyprázdňovaním a musela som sa o neho starať a umývať ho, dávať mu lieky a vymýšlať že v čom ich zje – u zdravého potkana nie je bežné umývať ich lebo oni sú čistotné a umývajú sa samé takmer 100x denne. A potom v prípade potreby urobiť to najťažšie rozhodnutie, keď je zrovna puto najsilnejšie, lebo sa o zvieratko staráte a ono vám plne dôveruje a odovzdá vo všetkom, a vtedy ho nechať ísť - asi to najťaživejšie rozhodnutie v živote...
ALE prinášajú veľa radosti a potešenia tak ako všetky zvieratká 😊 A ja ich zbožňujem.
Vašim zvieratkám sa rada povenujem, pohladkám, pohrám sa a dostanú potrebnú starostlivosť a pozornosť. Potkaníky pochopiteľne budú mať voľný výbeh počas mojej prítomnosti doma, nech si zašantia a zabehajú.

Psíkov momentálne nemôžem strážiť a to z jednoduchého dôvodu, doobeda mám viac roboty a svoje rutiny a nemala by som čas plnohodnotne vyvenčiť psíka ráno. Uvidíme, možno časom :-)

Čo sa týka potkaníkov, pochopiteľne zvládnem celú smečku s vybavením /klietka,pitítko atď/ :)
Čo sa týka mačičiek zvládnem 2.

Nemám problém so zvieratkom s hendikepom - ataxia, chýbajúca nôžka alebo slepota... to všetko hravo zvládneme.

Čo by som sa rada dozvedela o stráženom psovi/zvieratku

*Aké má zvieratko potreby, preferencie, režim
znášanlivosť/intolerancia iných zvieratiek v ich prítomnosti
*Alergie/intolerancie na jedlo
*lieky/špeciálna starostlivosť/zdravotné problémy
*hendikep...
proste všetko čo by som mala vedieť aby ma nič neprekvapilo keď s ním ostanem sama :)

Jazyky

Čeština, Angličtina, Slovenčina a Maďarský

Fotografia

Kde stráži miláčikov:

Kde som najčastejšie: Bratislavský kraj » Bratislava » Bratislava » Bratislava